De meeste van mijn vriendjes en vriendinnetjes hebben al een ‘grote mensen baan’, wonen samen, kopen huizen, hell mijn tijdlijn staat vol met bruiloften en baby’s. Ik niet hoor, ik ben 26, en heb lekker lang genoten van de vrijheden die het studentenleven mij bood, woon in een heel fijn huisje in Amsterdam met twee toffe huisgenootjes, de enige ring om mijn vinger is zelfgemaakt van een kokosnoot, en ik ben voor de komende 4 jaar beschermd tegen baby’s in mijn buik.

Nou wil ik dat allemaal wel hoor, uiteindelijk, als ik later groot ben. Maar die later, die komt steeds dichterbij. Toen ik klaar was met mijn HBO bachelor in toerisme had ik die eerste stap kunnen zetten naar een grote mensen baan. Maar ik zocht net zo lang door tot ik de perfecte master had gevonden. Gewoon, om nog maar even student te kunnen blijven. Ik had het geluk dat mijn ouders mijn studie betaalden, dus dat maakte die keuze een stuk makkelijker.

Sinds augustus 2016 ben ik een afgestudeerde Master of Science. Dat betekent geen student meer, dus no more excuses! Toch ging ik eerst nog even op vakantie, en toen was het alweer kerst en nieuwjaar. Waarna ik toch maar m’n eerste nieuwjaarsresolutie sinds tijden heb gemaakt: Beginnen met solliciteren. In 2017 moest het gebeuren! And it did. M’n eerste brief, leidde tot mijn eerste gesprek, en dat gesprek leidde tot mijn eerste baan!

Die zag ik niet aankomen, nu moet ik toch opeens heel snel volwassen worden.  Binnen een maand een baan! Ik vind het fantastisch hoor, wel een beetje spannend, maar ik merk dat ik er ondertussen ook wel klaar voor ben. Het is een mooie startersfunctie waar ik ervaring kan gaan opdoen binnen de reisbranche. Vooral het bedrijf spreekt mij ontzettend aan; TravelBird. Het is een redelijk jong bedrijf, met veel jonge mensen in dienst, gezellige vrijdagmiddagborrels, boottochtjes op de Amsterdamse grachten en alleen maar liefde. Klinkt wel als een plekje waar ik mij thuis ga voelen. En het maakt de overstap van mijn huidige bijbaan (Café Vrijdag) net wat makkelijker. Want die berg liefde is moeilijk te overtreffen…