Zomer, zonnestralen en aardbeien

Man, man, man wat een zomer. Heerlijk, al zullen de plantjes het daar niet helemaal mee eens zijn (uitgezonderd onze aardbeien op het dakterras, die gaan hard!). En hoewel ik er van geniet is dit mooie weer toch niet ideaal te combineren met een fulltime baan (en een vriendje die de hele zomer fulltime vrij is, lees; jaloers!), binnen (ik mis er zoveel van!), in de airco (koud!).

Ok, eens. Als ik thuiswerk dan is het soms echt geen doen in ons appartementje op 3 hoog. Maar die airco is ook niet alles. Sterker nog, ik ben al 2 weken verkouden. En toch hebben we elke dag een gevecht om de juiste temperatuur op kantoor. Ik ben van de warme kant, ik heb dan ook een vest en paar sokken standaard bij mijn bureau liggen. En ze worden regelmatig gebruikt ook. Want ja, met 30+ graden buiten ga ik natuurlijk niet rondlopen met lange broeken, lange mouwen en dichte schoenen. Ik moet ook nog die hete treinreis en het achtereenvolgende fietsritje in de volle zon in dezelfde outfit overleven.

Mijn voorkeur zou uitgaan naar de deuren en ramen openzetten (toegegeven, dat zou nu misschien wel wat aan de warme kant zijn), en die hele airco verbannen. Mijn lichaam kan die droge lucht toch niet zo goed handelen, en ik geloof niet dat het heel goed voor het milieu is ook. En dat is nou toch wel iets waar ik steeds meer mee bezig ben. We kunnen er ook niet echt meer onderuit. Deze extreme weersomstandigheden waar we steeds vaker mee te maken hebben gebeuren natuurlijk niet zomaar. Nou ben ik geen natuurkundige, dus ik weet er het fijne niet van, maar ik weet wel dat ik hoe dan ook mijn steentje bij wil dragen!

Zo heb ik vorige week ook besloten een extra vakantie-tje over te slaan. We waren uitgenodigd om een paar dagen in Griekenland te komen vertoeven. Hoewel het heerlijk klonk, leek het ook wat veel van het goede. Ik ben namelijk net terug uit Sicilië, en ik heb dit jaar ook al de Filipijnen en Japan bezocht. Wie weet later dit jaar nog, en dan wat langer, of met een ander vervoersmiddel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.